Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality SME MAJSTRI, radujme sa!

SME MAJSTRI, radujme sa!

E-mail Vytlačiť PDF

Reprezentanti Obchodnej akadémie v Prievidzi vo veľkom futbale 12. mája 2017 v Trnave zvíťazili na majstrovstvách Slovenska stredných škôl Gaudeamus igitur. Blahoželáme a ďakujeme, chlapci.

Na  finálový turnaj majstrovstiev Slovenska stredných škôl Gaudeamus igitur do Trnavy sa prebojovalo osem stredných škôl, viaceré so športovým - futbalovým zameraním (zo 410 hrajúcich tímov!)

Tímy boli rozdelené do dvoch skupín, v tej našej sme bojovali so Zlatými Moravcami, Prešovom a Skalicou.

Prvý - futbalovo pekný zápas s Moravcami naši chalani vyhrali 2:1, keď zaujal "zázračný" gól Denisa Makása z polovice ihriska. Druhý gól pridal z pokutového kopu Tomáš Gunda.

Druhý zápas s Prešovom rozhodol Samo Fitzel, v treťom so Skalicou gól nepadol. Bez prehry sme vyhrali skupinu a súperom v semifinále v piatok boli silné Košice. Ich sebavedomie sa zrútilo už v prvom polčase po troch góloch OA! Tu zažiaril David Kliniec dvoma gólmi, tretí strelil Tomáš Gunda. Košice tlačili, ale dokázali len upraviť na 3 : 1. O hodinu nás čakalo finále s Prešovom, ktorý sa dostal do finále cez futbalový Ružomberok.

Prešov sa ujal rýchlo vedenia a naši futbalisti zjavne nestačili. 5-minútová prestávka, aj s výmenou názorov na hru pomohla. Obranca Dušan Šaray bol po pár minútach v druhom polčase na výlete v šestnástke faulovaný a Tomáš Gunda 11-ku premenil!! 

Hráči v nových modrých dresoch OA Prievidza (ktoré nechceli vymeniť...) zrazu ožili a hra sa vyrovnala. Remízu naši udržali a nasledovala séria piatich 11-metrových kopov. Tu sa vyznamenal hlavne kapitán Milan Gibas, ktorý nepustil za seba 3 strely súpera a OA PD zápas a celý turnaj vyhrala!  Tomáš Gunda bol vyhodnotený, ako najlepší hráč turnaja.
Je to historický úspech športového tímu z OA Prievidza.

O zlato sa zaslúžili: Borko Juraj, Fitzel Samuel, Gibas Milan, Gunda Tomáš, Kliniec Dávid, Kmeť Tibor, Lenhart Dávid, Líška Samuel, Makás Denis, Mečiar Ľuboš, Polevka Boris, Šmida Denis, Svitok Roman, Šaray Dušan.

V postupových kolách pomohli aj Adam Beka, Samo Žiak, Matúš Michalovič a David Tínes.

Trénoval Mgr. Igor Mackovič 

   

Posledná zmena na Pondelok, 15 Máj 2017 09:05  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články