Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Generálna skúška externej časti maturít zo SJL a z MAT

Generálna skúška externej časti maturít zo SJL a z MAT

E-mail Vytlačiť PDF

V utorok 6. februára si môže 45 našich maturantov vyskúšať, ako sa bude po novom, na počítačoch, maturovať z externej časti maturitnej skúšky (EČ MS) zo slovenského jazyka a literatúry. V stredu 7. februára bude generálna skúška EČ MS z matematiky. Cieľom je pomôcť žiakom pri príprave na maturity, aj overiť ako funguje organizačné, technologické a personálne zabezpečenie školy na EČ MS. E-MATURITA je elektronická forma externej časti maturitnej skúšky (EČ MS). Je rovnocenná s klasickou, papierovou formou EČ MS. Testy sú v elektronickej i papierovej forme obsahovo rovnocenné.  E-MATURITU môžu absolvovať žiaci tých stredných škôl, ktoré majú certifikačné licencie do systému e-Test. Naša škola vďaka zapojeniu sa do celoslovenského projektu Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM) má takých licencií práve 45. NÚCEM zabezpečuje štátnu časť maturity, aj testovanie piatakov či deviatakov ZŠ.

Žiakom absolvujúcim elektronické testy sa pridáva k riadnemu času na vyplnenie testu aj manipulačný čas na prácu s odpoveďovým hárkom. Budú mať k dispozícii aj vytlačené formy testov. Neoficiálne výsledky testov sa dozvedia ešte v deň skúšky.

Viac o E-MATURITE na http://www.etest.sk/e-maturita-2018/  

Posledná zmena na Štvrtok, 01 Február 2018 16:09  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články