Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Ochrana osobných údajov podľa smernice GDPR

Ochrana osobných údajov podľa smernice GDPR

E-mail Vytlačiť PDF

Nová legislatívna úprava ochrany osobných údajov vstúpila do účinnosti 25. mája 2018. Spracúvanie osobných údajov je po novom upravené v zákone č. 18/2018 Z.z o ochrane osobných údajov. Účelom novej právnej úpravy ochrany osobných údajov je zvýšiť ochranu dotknutých osôb, tj. osôb, ktorých osobné údaje sa spracúvajú. Práva dotknutých osôb sa výrazne posilňujú a rozširujú, medzi základné práva dotknutých osôb patrí najmä právo na informácie, právo na prístup k osobným údajom, právo na opravu a zmenu, obmedzenie spracúvania, právo namietať, právo na výmaz a zabudnutie, právo na prenos údajov a iné. 

Vo všeobecnosti je spracúvanie osobných údajov zákonné, len ak ich spracúvanie je nevyhnutné podľa osobitného predpisu. V prípade škôl je právnym základom na spracúvanie osobných údajov školský zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní. Rozsah spracúvaných osobných údajov je uvedený v § 11 ods. 6 (pedagogická dokumentácia) a v § 157 (register škôl). Spracúvanie iných osobných údajov, sprostredkovanie údajov, zverejňovanie osobných údajov, poskytovanie údajov tretím stranám je možné  len na zmluvnom základe a so súhlasom dotknutých osôb, od ktorých (pri deťoch do 16 rokov od ich zákonných zástupcov) je potrebné vyžiadať presne špecifikovaný, jasný a zrozumiteľný súhlas so spracúvaním osobných údajov. 

Školy ako orgány verejnej moci sú povinné určiť zodpovednú osobu (DPO). Jej úlohou je poskytovanie poradenstva, monitorovanie súladu s nariadením, poskytovanie informácií, spolupráca s dozornými orgánmi, plnenie úlohy kontaktného miesta.

Zodpovedná osoba: Ing. Tomáš Dopirák, Táto e-mailová adresa je chránená pred spambotmi. Ak ju chcete vidieť, je potrebné aby ste mali zapnutý JavaScript. , 02/80080080

GDPR na stránkach ministerstva školstva

GDPR na stránkach Úradu na ochranu osobných údajov 

 

Posledná zmena na Piatok, 15 Jún 2018 10:54  

Moja story, tvoja story

 

 

Certifikačná škola NUCEM

 

 

IT akadémia

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Partnerská škola JA SR

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ľubomír Vida - lubomir.vida@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691

Euroscola

TancujPD 2014

Krátke správy

Podľa školského zákona je vzdelávanie v školách organizované podľa dvojúrovňového modelu vzdelávacích programov. Štátny vzdelávací program je pre školu záväzný a určuje základný rámec vzdelávania, definuje požiadavky štátu. V školskom vzdelávacom programe sú špecifikované jednotlivé vzdelávacie oblasti, predmety - obsahy, metódy, formy, prostriedky vzdelávania.

V školskom roku 2017/2018 naša škola vzdeláva žiakov vo dvoch študijných odboroch, podľa samostatných vzdelávacích programov, ktoré sú pravidelne upravované podľa najnovších predpisov, najnovších vedeckých poznatkov a tiež podľa odporúčaní školskej inšpekcie:

 

Súvisiace články