Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Obchodná akadémia podstupuje rozsiahlu rekonštrukciu

Obchodná akadémia podstupuje rozsiahlu rekonštrukciu

E-mail Vytlačiť PDF

Od apríla 2019 prebieha rozsiahla rekonštrukcia Obchodnej akadémie v Prievidzi. Na budovách telocvične a jedálne sú už zateplené fasády a vymenené okná. „Trenčianska župa bola úspešná už v treťom projekte v rámci operačného programu Kvalita životného prostredia. K Strednej priemyselnej škole stavebnej E. Belluša v Trenčíne a Gymnáziu v Partizánskom sa pridala aj Obchodná akadémia v Prievidzi, pre ktorú sme získali peniaze z eurofondov. Objem vyčlenených finančných prostriedkov na tento projekt je aj so spoluúčasťou TSK niečo cez 600 tisíc eur. Cieľom projektu je znížiť energetickú náročnosť školy. Stavebné práce zahŕňajú zatepľovanie povál, obvodového plášťa či výmenu okien a vykurovacích telies. Od tejto rekonštrukcie si sľubujeme úsporu energií a finančných prostriedkov, ktoré následne bude môcť škola využiť napríklad na skrášlenie svojho okolia,“ uviedol predseda TSK.

Trenčianska župa sa zároveň na podnet Štátnej ochrany prírody SR CHKO Ponitrie, ktorá potvrdila na hlavnej budove školy výskyt Belorítky obyčajnej, rozhodla dočasne pozastaviť stavebné práce na dotknutých častiach budovy. Tie môžu byť znova spustené po 15. auguste 2019, ukončenie kompletnej rekonštrukcie školy je naplánované na október 2019.

Obchodnú akadémiu v Prievidzi navštevuje viac ako 260 žiakov v dennom štúdiu. Škola len pred necelým mesiacom oslávila jubilejných 70 rokov od svojho založenia. Jej študenti sa môžu tešiť nielen na vynovenú budovu, ale aj na nové multifunkčné ihrisko, ktoré plánuje Trenčianska župa vybudovať v areáli školy. Okrem iného škola vstupuje od nového školského roka do systému duálneho vzdelávania, pričom v prvom roku plánuje zabezpečiť perspektívne a výhodné štúdium pre 12 žiakov prvého ročníka.

Viac na stránkach TSK 

Reportáž Regionálnej televízie Prievidza 

Článok Tlačovej agentúry SR 

Posledná zmena na Utorok, 30 Júl 2019 14:12  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články