Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Študenti OA v Európskom parlamente

Študenti OA v Európskom parlamente

E-mail Vytlačiť PDF

Sídlo Európskeho parlamentu /EP/ v Štrasburgu, na pozvanie europoslanca Petra Šťastného v dňoch 14.-17. 12. 2009, navštívili štyria študenti Obchodnej akadémie v Prievidza - Pavel Adamčík /4.c/, Karina Mikulášová /4.b/, Renáta Elischerová /3.b/ a Alžbeta Poláková /3.e/ Bola to už tretia návšteva študentov OA v EP.

Účastníci exkurzie sa stretli s poslancami Petrom Šťastným a Eduardom Kukanom nie len na briefingu v zasadačke EP, ale aj na spoločnej večeri, ktorej súčasťou bolo aj neformálne stretnutie s poslancami. Tu študenti poslancom odovzdali reprezentačné publikácie o Prievidzi, ktoré im venoval Mestský úrad Prievidza. Počas návštevy zasadania EP si vypočuli zaujímavú rozpravu k problematike riešenia konfliktov medzi Izraelom a Palestinou, z pohľadu EU. V rozprave vystúpila aj zastupkyňa SR Monika Flašíkova-Beňová. Na rozprave bola prítomná aj nová ministerka zahraničných veci EÚ barónka Catherin Asthon z Veľkej Británie. V programe okrem návštevy parlamentného zasadnutia EP, bola aj návšteva Európskeho súdu pre ľudské práva, súdu Rady Európy, ktorej je SR členom. Po prehliadke mesta pešo aj loďou študenti navštívili Musée d'Art moderne et contemporain /Galériu moderného umenia/ v Štrasburgu, v ktorej výstavných priestoroch zhliadli výtvarné diela svetovo známych výtvarných umelcov Picassa, Kandiskeho, Miroa... Ale hlavne „ochutnali“ atmosféru, ale aj dobroty veľkolepých „Les Marchés de Noël“, vianočných trhov tejto historickej metropoly.

Pozrite si aj galériu snímok z návštevy

Posledná zmena na Pondelok, 21 December 2009 09:38  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola