Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Pracovný pohovor v novozakladanej študentskej firme PERSE z III. A

Pracovný pohovor v novozakladanej študentskej firme PERSE z III. A

E-mail Vytlačiť PDF

Dňa 28. 09. 2023 sa 11 študentov z III. A v rámci predmetu aplikovaná ekonómia zúčastnilo pracovného pohovoru. Na základe zverejneného pracovného inzerátu sa uchádzali sa o rôzne manažérske pozície, ako napr. viceprezident výroby, ľudských zdrojov, marketingu, financií, ale aj o ostatné pozície napr. účtovník, pokladník, zásobovač, pracovník pre prácu s trhom, pre reklamu.

Do študentskej firmy najprv poslali svoje žiadosti o prijatie do zamestnania a životopisy, ktoré si výberová komisia pred pohovorom preštudovala. Vo výberovej komisii boli vyučujúca Marcela Tišťanová, zvolená prezidentka študentskej firmy Diana Čunderlíková a pozvaný hosť bola Soňa Makranská.

Práve Sonička Makranská je konzultantkou študentskej firmy, bývalá žiačka našej školy a absolventka programu a predmetu aplikovaná ekonómia. Už niekoľko rokov je spolumajiteľkou firmy Simply Vegan – vegetariánskej reštaurácie v Prievidzi. Má za sebou bohaté cestovateľské skúsenosti ale aj podnikateľské. S radosťou prijala naše pozvanie na pracovný pohovor, na ktorom sa veľmi aktívne zúčastňovala. Na záver zhodnotila kladne celý pohovor, odovzdala cenné rady a skúsenosti pri výbere zamestnancov do svojho podniku našim „budúcim podnikateľom“. Študenti sa naozaj pripravili veľmi zodpovedne, nezaskočili sme ich otázkami, vedeli sa vynájsť a venovali pozornosť aj svojmu „zovňajšku“. Aj keď isto každý z nich mal trošku trémy na začiatku. Verím, že aj táto príležitosť a skúsenosť bude pre nich prínosom. 

 

Posledná zmena na Nedeľa, 01 Október 2023 16:09  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články