Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Empathy is a great teacher

Empathy is a great teacher

E-mail Vytlačiť PDF

Hlbší význam má akcia Školského parlamentu OA Prievidza – No BackPack Day. Vo štvrtok 9. novembra 2023 prídu naši žiaci do školy bez školských tašiek. Ide im nielen o recesiu, ale aj o vyjadrenie empatie zo sociálneho či zdravotného hľadiska nosenia školských batohov žiakov na celom svete.

No BackPack Day is a great way for students to walk a day in the life of those less fortunate. No BackPack Day is a day that kids go to school without their backpacks, carrying all their books and school supplies in their hands or in plastic bags so as to raise awareness for the millions of kids around the world who have to walk miles to school carrying their books and school supplies in their hands or in plastic bags because they cannot afford a backpack.

A čo hovorí na Deň bez batohov umelá inteligencia?
Školské batohy sú neodmysliteľnou súčasťou každodenného života študentov, ale môžu mať negatívny vplyv na ich zdravie. Preťažené batohy môžu spôsobiť bolesť chrbta, krku a ramien, zhoršiť držanie tela a viesť k iným zdravotným problémom. Deň bez batohov sa stáva dôležitým pripomienkovým dňom, ktorý nás upozorňuje na tieto problémy a vyzýva nás, aby sme sa zamysleli nad tým, ako môžeme chrániť zdravie našich detí. Dňa bez batohov nás povzbudzuje, aby sme sa zamysleli nad tým, ako môžeme zlepšiť zdravie a pohodu študentov. Batohy sú neodmysliteľnou súčasťou školského života, ale mali by sme sa snažiť minimalizovať zaťaženie, ktoré naše deti na seba nesú. Vytváranie povedomia a vedenie diskusií o tomto probléme môže prispieť k dlhodobej zmene a zlepšeniu zdravia našich detí.

Posledná zmena na Pondelok, 15 Január 2024 16:43  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články