Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Rozhovor s víťazom SOČ Petrom Jankovom

Rozhovor s víťazom SOČ Petrom Jankovom

E-mail Vytlačiť PDF

Rozhovor s Petrom Jankovom víťazom celoštátnej prehliadky SOČ v Košiciach

 

1.Ahoj Peter, si víťaz celoslovenskej prehliadky SOČ, ako si sa  k nej dostal?

Na hodinách marketingu s pani profesorkou Úradníčkovou sme sa učili vytvárať podnikateľský plán. Môj som vytvoril tak, aby bol použiteľný aj v praxi, problematiku palivového dreva poznám a viem sa v nej orientovať. Najskôr som sa s plánom predstavil na súťaži Mladý podnikateľ, potom ma oslovila pani profesorka Pekárová, či by som sa nechcel so svojou prácou zúčastniť SOČ.

2. Aká bola tvoja úspešná cesta, čo všetko si musel urobiť?

V prvom rade som musel prácu upraviť  pre potreby súťaže, podľa stanovených kritérií a samozrejme som musel doplniť niektoré časti. V školskom kole som obstál v konkurencii9-tich prác, čo sa mi zdalo najľahšie, „región“ som vyhral spomedzi 9-tich prác,  „kraja“ sa zúčastnilo 12 prác a na celoštátnej prehliadke 16. Práce mali vysokú úroveň - hlavne na krajskom a celoštátnom kole, kde som vôbec nečakal výhru.

3. Aká bola porota?

Najnepríjemnejšie otázky som dostal na regionálnej prehliadke, hľadali, čo v práci nemám, ale podľa rady pána profesora Malegu som sa nezľakol a odpovedal som suverénne. Inak môžem porotu hodnotiť ako profesionálnu a objektívnu, dôraz kládli na praktické uplatnenie práce, preto som aj vyhral.

4. Čo si vlastne vyhral?

No, dostal som aj vecné ceny – pohár, knihu, hodiny, slúchadlá ..., ale najviac na teší, že výhrou na krajskej prehliadke som si vyslúžil jednotku z praktickej časti maturitnej skúšky -  nerobil som „účto“(víťazi 1. -3. miesta na krajskej prehliadke a 1. – 5. miesta na celoštátnej prehliadke majú nahradenú PČOZ). Samozrejme som získal mnoho skúseností vo verejných vystúpeniach.

5. Odporučil by si ostatným študentom OA, aby sa zúčastnili SOČ?

Áno, samozrejme, môžu len získať, ale nezúčastňoval by som sa ako štvrták, pretože posledné kolá sa konali v hektickom období prípravy na maturity.

 

Ďakujem za rozhovor                                                                              


Rozhovor s  Petrom Jankovom viedla pani profesorka Pekárová

 

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články