Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality EXKURZIA PARÍŽ – DISNEYLAND - MNÍCHOV 2. – 7. mája 2010

EXKURZIA PARÍŽ – DISNEYLAND - MNÍCHOV 2. – 7. mája 2010

E-mail Vytlačiť PDF

 V dňoch 2. – 7. mája 2010 sa študenti Obchodnej akadémia zúčastnili exkurzie Paríž – Disneyland – Mníchov, ktorá bola zameraná na spoznávanie kultúrnych pamätihodností hlavného mesta Francúzska a hlavného mesta Bavorska. Počas tranzitu jednotlivými krajinami sme sa dozvedeli základné informácie o jazyku, kultúre a geografických pozoruhodnostiach Rakúska, Nemecka a Francúzska.

V prvý deň sme navštívili najznámejšie francúzske múzeum Louvre s najväčším pokladom Monou Lisou. Zaujali nás aj Venuša z ostrova Milos, Niké Samotrátska, Davidov obraz Korunovácia Napoleona a iné diela veľkých majstrov. Naša cesta pokračovala k námestiu Vendôme, kde si študenti pozreli hotel Ritz , v ktorom spala poslednú noc pred svojou smrťou princezná Diana, k Opere a známej štvrti Beaubourg s kultúrnym strediskom Centre Georges Pompidou a Forum des Halles.

Na druhý deň naša prehliadka pokračovala výstupom na Eiffelovu vežu, navštívili sme ostrov Cité s katedrálou Notre Dame, Luxemburgské záhrady, Tuilerijské záhrady, námestie Concorde a vo večerných hodinách sme vystúpili k chrámu Sacre Coeur, poprechádzali sme sa po malebných uličkách a námestí Place du Tertre s jeho nezabudnuteľným umeleckým šarmom a atmosférou. Vo večerných sme vystúpili na Trocadere a vychutnali si pohľad a fotenie osvetlenej Eiffelovky.

Tretí deň naše návštevy patril zábavnému Parku Disneyland neďaleko Paríža. Očarili nás atrakcie a atmosféra Amerického divokého západu a rozprávkového sveta Disneyho postavičiek.

Posledný deň nášho nezabudnuteľného putovania sme navštívili Mníchov, ktorý nás očaril svojím historickým jadrom, kde sa neďaleko seba nachádzajú také významné pamätihodnosti ako Chrám matky božej, Nová a Stará radnica, najstarší pivovar v Európe – Hofbräuhaus, kde sme sa oboznámili s históriou tradičného varenia piva v Bavorsku. Veľkým prínosom bola aj návšteva najväčšieho technického a prírodovedného múzea na svete Nemeckého múzea. Okrem nespočetných exponátov nás zaujala kópia steny z jaskyne Altamira s verným zobrazením prehistorických nástenných malieb.

Galéria snímok z exkurzie

Posledná zmena na Piatok, 14 Máj 2010 18:17  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články