Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Keď maturitné písomky, tak OŽAZ

Keď maturitné písomky, tak OŽAZ

E-mail Vytlačiť PDF

Zatiaľ čo sa štvrtáci Obchodnej akadémie Prievidza potili na praktických maturitách, tretiaci sa  potili na horách.

Od pondelka do stredy (9 - 11. 4. 2018) sa konala v našej škole praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky. V tieto dni sa konal aj kurz ochrany života a zdravia pre tretí ročník.

OŽAZ alebo Kurz ochrany života a zdravia sa organizuje v treťom ročníku v trvaní 3 dní po 7 hodín výcviku. Kurz je súčasťou školského vzdelávacieho programu, plánu práce školy a účasť žiaka na kurze je povinná. Súčasťou programu aj pobyt v prírode, počas ktorého sú žiaci vedení k ochrane a k čistote prírodného prostredia, k poznávaniu prírodných úkazov, liečivých a chránených rastlín.

Prvý deň,  v pondelok 9.4., sme navštívili Kostol sv. Mikuláša v Porube. Tu sme si spoločne prezreli jednu z najstarších pamiatok v regióne horná Nitra. Je národnou kultúrnou pamiatkou. Kostol bol postavený na prelome 13. a 14. storočia. Usadili sme sa, počúvali sme. Dozvedeli sme sa aj mnoho zaujímavých vecí o maľbách, organe, zvonoch a taktiež o oltári. Keď sme si prezreli maľby, vybrali sme sa na balkón. Pekný... Z balkóna sme sa presunuli do kostolnej veže. Schody boli drevené, staré a strmé. Vo veži dva veľké kostolné zvony. Krásne výhľady na okolie...

Druhý deň začal v Bojniciach. Presunuli sme sa na poniklecovú lúku v Strážovských vrchoch. Tu rastie Pulsatilla subslavica, tak sa poniklec prostredný nazýva po latinsky. Chránená kvetina, ktorej je stále menej. Deň končil na vyhliadke nad Bojnicami.  

Posledný deň nášho kurzu sme absolvovali túru na Hrádok za obcou Kamenec pod Vtáčnikom. Autobusom sme sa vyviezli až k bývalému, teraz už rozbitému amfiteátru Píly. Tu sa začínala naša túra. Po predošlom upršanom dni sa veľmi šmýkalo. Cestou sme mali možnosť vidieť aj pár horolezcov, ktorí liezli lanami po skalách. Zdolávanie rebríkov sme s menšími obavami nakoniec všetci zvládli. Po zdolaní rebríkov a reťazí sme sa dostali na cieľ našej cesty – Hrádok. Má výšku 662 n. m. Hrádok nám poskytol nádherný výhľad na pohorie Vtáčnik , Bystričiansku dolinu či skalné útvary Dvanásť sestier. Po týchto krásnych výhľadoch a fotení nás čakala cesta cez chránenú oblasť Makovište k autobusu.

Tieto tri dni sme mali možnosť spoznať ďalšie krásy našej prírody. Všetci máme na čo spomínať – bolo úžasne.  J
Jessica Chochulová, Bianka Tkáčiková, Nikola Vačková, 3.A Obchodná akadémia Prievidza 

  

Posledná zmena na Pondelok, 16 Apríl 2018 22:36  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články