Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Exkurzia Írsko 2018

Exkurzia Írsko 2018

E-mail Vytlačiť PDF

Naši žiaci sa začiatkom mája 2018 zúčastnili na zahraničnej odbornej exkurzii:

"We were on a 5-day trip to Ireland. We went by plane from Bratislava to Dublin. As soon as we arrived in Dublin, we headed to Powerscourt to visit the most beautiful garden in Ireland and then to the castle Rock of Cashel. In the evening we continued through a little village Adare to Limerick where we spent our first night. Next day started with typical English breakfast which gave us energy for the rainy day that was ahead of us. Our amazing bus driver Bill took us to see Cliffs of Moher. Unfortunatelly the wheather got really cold and windy but when we finally arrived to Galway the sun came out so we could enjoy our trip even more. After a successful day we checked in at our hotel in Dublin. We started our third day in Phoenix Park and continued to Wicklow mountain´s Glendalough where we exlored the monastery and enjoyed walking in the Irish nature. On our way back we stopped at Bray beach and we got to know the streets of Dublin. Last day started by visiting the Book of Kells exhibition at Trinity College library and continued by exploring the centre of Dublin the whole day. The trip to Ireland was amazing and we have lots of memories from beautiful Ireland." 

Boli sme na päťdňovej jazykovej exkurzii v Írsku. Leteli sme z Bratislavy do Dublinu. Po príchode do Dublinu sme zamierili do Powerscourtu, kde sme navštívili najkrajšiu záhradu v Írsku, a potom na hrad Rock of Cashel. Večer sme sa cez malebnú dedinku Adare presunuli do Limericku, kde sme strávili prvú noc.

Nasledujúci deň sa začal anglickými raňajkami, ktoré nás zásobili energiou na daždivý deň, ktorý bol pred nami. Náš fantastický šofér Bill nás odviezol k Mohérovým útesom. Nanešťastie sa ochladilo a začalo pršať, ale po presune do Galway opäť vyšlo slnko, takže sme si mohli vychutnať návštevu mesta. Po úspešnom dni sme sa ubytovali v hoteli na okraji Dublinu.

Tretí deň sme začali vo Phoenix Park a pokračovali sme do údolia Glendalough v pohorí Wicklow, kde sme navštívili kláštor a užili si prechádzku v nádhernej írskej prírode. Cestou späť sme sa zastavili v prímorskom mestečku Bray a navečer sme sa zoznámili s ulicami Dublinu.

Posledný deň exkurzie sme začali návštevou knižnice v Trinity College a pokračovali sme prehliadkou pamätihodností hlavného mesta Írska.

Exkurzia do Írska bola úžasná a dala nám kopec zážitkov.

 

Študenti OA Prievidza. 

  

Posledná zmena na Štvrtok, 24 Máj 2018 11:02  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články