Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality tuliPÁN

tuliPÁN

E-mail Vytlačiť PDF

Projekt ekonomických prednášok a besied Obchodnej akadémie v Prievidzi - smevškole – pokračoval 24.10. stretnutím s úspešným slovenským podnikateľom Martinom Guttmanom.
Martin Guttman pracoval 6 rokov v bankovom sektore. V roku 2006 na dovolenke v Thajsku si v miestnom bare sadol do niečoho veľmi príjemného a mäkkého. Predmet ho zaujal natoľko, že sa do toho baru vrátil aj ďalšie dni a túžil si doňho znova a znova sadnúť. Po krátkom prieskume zistil, že na Slovensku nič podobné nie je. Po dovolenke teda prišiel s odhodlaním rozbehnúť nový projekt. Dal výpoveď v dobre platenej práci a začal v garáži so svojím otcom vyrábať prvé slovenské sedacie vaky. Začiatky boli ťažké, keďže robil všetko od skladníka až po marketéra. Prvýkrát ukázal verejnosti tuli vaky na festivale Pohoda, kde dostal pozitívnu spätnú väzbu. To mu dodalo odhodlanie v práci pokračovať. Postupne sa začala zlepšovať kvalita tuli vakov, stránka firmy, marketing a z tuli sa stal tzv. lovebrand. V súčasnosti má firma Tuli 15 zamestancov, výrobnú halu v Moste pri Bratislave a Tuli showroom v Shopping palace Zlaté Piesky. Dnes už akékoľvek sedacie vaky jednoducho nazývame tuli vaky, na čo je firma patrične hrdá. Veľmi zaujímavý a úspešný projekt je „tuli cinema“ v rezorte v Šamoríne. Je to v podstate plnohodnotné kino, ktoré má namiesto klasických kresiel tuli vaky. Svoje miesto si tuli vaky našli aj na Štrbskom plese, v hoteloch či oddychových zónach rôznych firiem. A prečo sú vlastne tuli vaky také obľúbené? Sú dobré na chrbticu, ľahko sa čistia, majú krásny dizajn a hlavne sú úžasne pohodlné a mäkučké. V rokoch 2017-2018 však firme začali klesať zisky. Bolo to spôsobené tým, že ľudia poznali tuli = tuli vaky a nič iné. Firma nevedela zákazníkov ničím iným osloviť. Bolo to až také zlé, že firma takmer skrachovala. V tom období začala firma vyvíjať rôzne iné produkty ako napríklad skladaciu posteľ, gauče, hojdačky pre deti, kancelárske sety a iné zaujímavé koncepty.
A ešte niečo z ankety reakcií účastníkov besedy: Páčilo sa mi. Prednáška bola super. Zaujímavé, motivačné. Riadne dobrééé, asi si kúpim tuli vak. Normálny pokorný mladý človek, ktorý dostal super nápad a išiel si za ním. Konečne niekto, kto o sebe netvrdil, že všetko robí správne a že sa mu vždy darí. Naša škola by s ním mala uzavrieť spoluprácu a mohla by nakúpiť od neho pár tuli vakov...  Pre mňa pán Martin je tuliPÁN (tak ho tuším nazývajú sociálne médiá a ja súhlasím) naozaj GuttMAN. Držím jemu a celej firme palce. Tulipalce?
Tomáš Šmidák 3.B Obchodná akadémia

 

      

Posledná zmena na Utorok, 29 Október 2019 11:57  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články