Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Plná solidarita a podpora Ukrajine

Plná solidarita a podpora Ukrajine

E-mail Vytlačiť PDF

Vojenská agresia Ruskej federácie je hrubým porušením medzinárodného práva, integrity a suverenity  voči nášmu susednému štátu. Je hrozbou pre európsku a regionálnu stabilitu, ako aj pre svetový poriadok založený na pravidlách.

OA Prievidza vyjadruje podporu Ukrajine a odsudzuje ruskú vojenskú inváziu. Ruský útok je zameraný proti nášmu  modelu demokratickej spoločnosti, popiera základné hodnoty, ktoré uznávame ako vzdelávacia iništitúcia, Obchodná akadémia, ambasádorská škola Európskeho parlamentu, UNICEF, Euroscola, Unesco škola.

Vyjadrujeme plnú solidaritu a podporu Ukrajine a jej ľuďom. Každého z nás sa môže téma a vojnová situácia na Ukrajine dotýkať rozdielnou intenzitou. Viac sa v škole zamerajme na potrebu adaptácie, na vzájomnú ohľaduplnosť, ľudskosť, súdržnosť komunity, ktorej príslušníci sú aj ukrajinskej národnosti.

Pridávame sa ku predstaviteľom našej republikyministerstva, krajamesta, obcí, rôznym občianskym iniciatívam a vyjadrujeme súdržnosť s ťažko skúšaným ukrajinským ľudom. Prispievame štedro, nezištne zbierkam potravín, drogérie, zdravotníckeho a iného materiálu a aj finančných prostriedkov.

Školský parlament OA Prievidza sa pripája k výzvam pomoci obyvateľom Ukrajiny. ŠP sa na svojom stretnutí dohodol na rôznych formách pomoci. Organizuje materiálnu zbierku potrebných produktov až po finančnú podporu prostredníctvom rôznych subjektov, napr. UNICEF – forma SMS, Červený kríž, BERKAT, Ľudia ľuďom.

Členovia ŠP sa rozhodli finančne prispieť aj tým, že v piatok 4. 3. 2022 v čase od 9:30 do 11:30 hod. usporadujú predaj muffinov, ktoré upečú sami. Celý výnos z predaja je určený na pomoc Ukrajine. Podobnú formu finančnej pomoci žiaci zopakujú aj v týždni po jarných prázdninách. Tak neváhajte, prídte a podporte ich úsilie. 

Iniciatívne sme sa pridali aj k aktivitám Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktorý plánuje poskytnúť ubytovanie niekoľko stovkám odídencov z Ukrajiny vo všetkých okresoch vo svojich budovách, internátoch, ubytovniach, zariadeniach... V podkroví prístavby OA Prievidza by mohlo byť ubytovaných až do 40 ukrajinských odídencov. Naše priestory sú zatiaľ evidované ako záloha. Poďme spoločne zapracovať na tom, aby sme do existujúcich 7 dvojbuniek a 5 buniek doplnili nábytok, elektrické spotrebiče, periny, vankúše, doplnky... Bude treba vyriešiť aj sklad, kuchynku, práčovňu, vrátnicu, detský kútik, stravovanie tri krát denne sedem dní v týždni a iné služby. 

Slovensko pomáha. 

Posledná zmena na Utorok, 08 Marec 2022 16:27  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články