Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Odmietame a odsudzujeme akékoľvek prejavy násilia na školách

Odmietame a odsudzujeme akékoľvek prejavy násilia na školách

E-mail Vytlačiť PDF

V prvých decembrových dňoch sme zaznamenali prípady vandalizmu na majetku Trenčianskeho samosprávneho kraja, v správe našou školou. Zdokumentované máme aj prípady nerešpektovania či porušovania práv osobnej integrity a ľudskej dôstojnosti žiakov či zamestnancov školy. Pri riešení podnetov a našich  zistení postupujeme tímovo, podľa školského poriadku a podľa smernice o šikanovaní. Upozorňujeme týmto konkrétnych poškodzovateľov školského majetku, násilníkov, šikanistov, že ich správanie, konanie bude prešetrené a môže mať závažné dôsledky. 

Pedagogická rada OA Prievidza rokovala na štvrťročnej klasifikačnej porade vo štvrtok 3. novembra 2022. Odsudzuje a odmieta akékoľvek formy a prejavy násilia v školách, v súvislosti s nedávnymi agresívnymi fyzickými útokmi žiakov na iných žiakov na niektorých slovenských školách, aj v susednom meste 03.11.2022. Apelujeme na neustálu tvorbu a dodržiavanie pokojného, podnetného a partnerského prostredia v školskej komunite. Prípadné náhle či vleklé vzťahové problémy treba riešiť vo všetkej úcte a s rešpektom, vzájomnou nekonfliktnou komunikáciou, v súlade so školským poriadkom, legislatívou a v rámci dohodnutých pravidiel. Vyjadrujeme zásadný nesúhlas každému prejavu netolerancie, agresie, ilúziám o vlastnej nadradenosti, zosmiešňovaniu a urážaniu druhých. Odporúčame vždy otvorene komunikovať, radiť sa s triednymi učiteľmi, s vedením, so školským podporným tímom, s výchovnou poradkyňou, so svojimi učiteľmi - profesionálmi, pedagógmi. 

V záujme zvýšenia disciplíny, poriadku a bezpečnosti na škole je potrebné, na základe zlepšenia vnútornej i vonkajšej motivácie a kontroly, zvýšiť celkové povedomie a snahu našich žiakov o dodržiavanie pravidiel. Nemôžme tolerovať a prehliadať ani zdanlivo drobné porušovanie. Nevyhotovujte a nepublikujte nelegálne vytvorené snímky a videá zo školy na sociálnych sieťach. Evidujeme a zdokumentované prípady sankcionujeme -  ako aj neskoré príchody na vyučovanie, nezaevidovanie vstupu a výstupu z budovy, meškanie na hodiny, fajčenie, poškodzovanie a presúvanie majetku, používanie mobilov pod školskou lavicou pre svoju zábavu, sledovanie nepovolených internetových stránok a i. 

Posledná zmena na Streda, 07 December 2022 17:49  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články