Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Povodne na hornej Nitre a príprava nového školského roka

Povodne na hornej Nitre a príprava nového školského roka

E-mail Vytlačiť PDF

Nečakaná záplava z prívalového dažďa a dlhotrvajúcej búrky v nedeľu 15. augusta 2010 postihla hornú Nitru a spôsobila obrovské škody. Je nám ľúto dvoch ľudských obetí a nespočetných materiálnych škôd na majetku občanov, na obecnom majetku, komunikáciách, mostoch... Bohužiaľ stovky rodín (aj spomedzi zamestnancov a žiakov našej školy) v Handlovej, Ráztočne, Jalovci, Prievidzi, Novákoch a v ďalších obciach prišli o množstvo vecí, ktoré boli odplavené alebo znečistené a zničené veci sa museli vyhodiť. Vzniknuté škody sa aspoň čiastočne snažia kompenzovať štátna správa, samospráva, mestá a obce, rôzne občianske združenia aj jednotlivci a podnikatelia.

Aj v našej škole povodeň veľmi sťažuje - no neprekazí prípravu nového školského roka. Pre žiakov, čo nemajú ukončený posledný ročník, máme naplánované komisionálne skúšky (píšeme o nich v inom článku). Tak ako je uvedené v pedagogických pokynoch MŠ SR: školský rok 2010/2011 sa začína 1. septembra 2010, školské vyučovanie sa začína 2. septembra 2010 (štvrtok) a vyučovanie podľa rozvrhu hodín sa začne 3. septembra 2010 (piatok). Pre organizáciu vyučovania v prvom ročníku musíme aplikovať aj nové štátne vzdelávacie programy pre odborné vzdelávanie a prípravu. Do ich obsahu boli zapracované výkonové a obsahové štandardy Národného štandardu finančnej gramotnosti a sú tam úpravy súvisiace so zmenou názvov a obsahu všeobecnovzdelávacích predmetov (napr. zaviedol sa názov predmetu: telesná a športová výchova). Našej školy sa najviac dotýkajú zmeny vzdelávacích programov pre hospodársku informatiku a pre obchodnú akadémiu.

Posledná zmena na Piatok, 01 Október 2010 10:22  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články