Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Projekt „prievidzaUP“ úspešný

Projekt „prievidzaUP“ úspešný

E-mail Vytlačiť PDF

Žiaci II. B triedy, v rámci krúžku Podnikanie v cestovnom ruchu, pripravili 15. 3. 2012 úspešný projekt „prievidzaUP“ - beh do schodov, beh do kaviarne Top caffe v Prievidzi, ktorý v regióne po jeho realizácii získal veľmi dobré ohlasy. Samotnou akciou v marci ich práca neskončila. Bolo treba spracovať všetky materiály, zostrihať video záznamy, zosumarizovať foto materiál a pripraviť koncepciu na následné súťažné podujatie.

Krúžok podnikanie v cestovnom ruchu pracuje v rámci programu neziskovej organizácie Junior Achievement Slovensko. Je jeho odborným garantom. Realizuje sa na Slovensku od roku 2001. Je to celoročný vzdelávací program zameraný na tzv. "incomingový" cestovný ruch určený pre vekovú skupinu 14 až 19-ročných žiakov, ktorý orientuje mladých ľudí vo svete cestovného ruchu, motivuje mladých ľudí na zapájanie sa do diania vo svojom okolí, zameriava sa na komunikovanie s ľuďmi, zisťovanie potrieb regiónov a zákazníkov, učí hľadať nové riešenia pre rozvoj podnikania a aktívnu turistiku vo svojom regióne.

Súťažné podujatie – veľtrh cestovného ruchu - pod názvom „Vitajte v našom regióne“ bolo tohto roku v obchodnom centre Optima v Košiciach. V silnej konkurencii 45 škôl z celého Slovenska kolektív žiakov II. B OA, pod vedením S. Malegu, získal jedno 1. miesto v kategórii NESS - najkreatívnejší tím.

Pre firmu NESS bola náš tím jednoznačná voľba. "Ako jediní ste prezentovali vlastnú myslienku, originálny projekt, s využitím spolupráce externého komerčného subjeku, použili ste médiá, oslovili viaceré cieľové skupiny... Decká boli úžasné. Na ich prezentácii bolo cítiť, že si celý projekt "odžili", veria mu, obhajovali ho, rozprávali k veci a s nadšením. Máte môj obdiv. Podporovať mladých ľudí práve týmto smerom je nesmierne dôležité. Dávate im to vzácne do životya, do praxe. Držím palce do ďalších projektov. Andrea Bilá, Operations Manager, Ness Software Product Labs Ness KDC, s.r.o. Puškinova 3 040 01 Košice, Slovak Republic

Posledná zmena na Pondelok, 23 Apríl 2012 11:53  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články