Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Najlepšia škola na Slovensku je tá naša

Najlepšia škola na Slovensku je tá naša

E-mail Vytlačiť PDF

Podľa Ing. Vlasty Púchovskej, predsedníčky ústrednej komisie SOČ, "práca s talentami je dôležitou súčasťou výchovno-vzdelávacieho procesu na stredných školách. Najväčším stretnutím mladých talentov z oblasti prírodovedných, technických, humanitných a spoločenskovedných odborov je Stredoškolská odborná činnosť, ktorá má tradíciu 34. ročníkov. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a metodický, odborný a organizačný garant Štátny inštitút odborného vzdelávania podporujú túto významnú aktivitu, ktorá cielene rozvíja zážitkové tvorivé myslenie, talent, nadanie a zručnosti žiakov. Celoslovenské podujatie sa uskutočnilo v termíne 25.- 27. apríla na Hotelovej akadémii Ľ. Wintera v Piešťanoch, kde sa predstavíilo 272 žiakov, víťazov z 8 krajov. Neopakovateľná a výnimočná je atmosféra, prezentácia a ústna obhajoba v kolektíve súťažiach z celého Slovenska pred hodnotiacou komisiou. Program súťaže vytvára modelové prostredie pre akt úspešného zavŕšenia stredoškolského štúdia maturitou. Za úspešnými výsledkami súťažiacich od školských, regionálnych a krajských kôl až po celoštátne je systematická práca pedagógov. Celoštátne sa do súťaže zapojilo v tomto školskom roku 6 463 žiakov s 5 028 prácami zo 475 stredných škôl SR."

Prvenstvo našich žiakov (Huba, Jankov...) sme už niekoľkokrát na celoslovenskej súťaži zaznamenali - vďaka pedagógom ako sú Ing. Pekárová, Ing. Úradníčková, Mgr. Malega a ďalší. Ale tento rok v Piešťanoch zvíťazili naši výnimoční žiaci celoslovenské finále v jednom ročníku hneď vo dvoch kategóriách:

  • 08 - Hoteliérstvo a cestovný ruch: Miroslav Čavojský, Martin Gatial, Dávid Trnik a Rastislav Púpava s prácou "Cesty k oblakom" alebo s nami do 10 344 m n. m.  
  • 15 - Ekonomika a riadenie: Rastislav Herchel, Ladislav Ujhelyi s prácou EcoProd, s.r.o. - podnikateľský plán

Blahoželáme chlapcom aj ich konzultantom a pedagógom, všetkým ďakujeme za vzornú reprezentáciu Obchodnej akadémie v Prievidzi. 

Posledná zmena na Utorok, 01 Máj 2012 18:18  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články