Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Digitalizácia vzdelávania, maturita online, aktivizujúce metódy vyučovania

Digitalizácia vzdelávania, maturita online, aktivizujúce metódy vyučovania

E-mail Vytlačiť PDF

Naša škola už niekoľko desaťročí patrí v regióne horného Ponitria medzi najaktívnejšie a najpokrokovejšie školy v oblasti informatizácie spoločnosti a modernizácie vzdelávania. V Školiacom centre infoveku sme vyškolili stovky učiteľov, ponúkali sme Otvorenú školu pre verejnosť, podporili tzv. Digitálne štúrovstvo.  V rokoch 2004 - 2006 sme realizovali dva inovatívne školské projekty s podporou ESF a s celkovým rozpočtom viac ako 5 miliónov korún. V rámci projektov napríklad viac ako dvadsiati naši učitelia zložili náročné skúšky a získali počítačový preukaz ECDLV projekte Modernizácia vzdelávacieho procesu na stredných školách sme mali účastníkov aj lektorov, vytvorili sme počítačovú učebňu MVP. V spolupráci s Metodicko-pedagogickým centrom v Trenčíne sme organizovali kvalifikačné a špecializačné štúdium informatiky pre učiteľov, v rámci projektu Profesijný a kariérový rozvoj pedagogických zamestnancov sme zriadili Učebňu kontinuálneho vzdelávania. 

Regionálne školstvo sa v súčasnosti ešte rýchlejšie vyvíja smerom ku informatizáci, digitalizácii, aktivizácii vyučovania. Ministerstvo školstva vyzýva na zavádzania digitálnych technológií, napríklad tabletov do vyučovania. Existuje viacero veľkých národných projektov, ktoré majú cieľ modernizovať vzdelávanie a podnietiť študentov ale aj učiteľov k vlastnej iniciatíve a aktivite. Koncom minulého roka sme inštalovali v učebniach dve nové interaktívne tabule (SMART v učebni N13 a QOMO v učebni U17), začíname používať tabletovú učebňu, budeme maturovať online, zúčastňujeme sa elektronického testovaniaSme Digiškola, podporujeme digitálne vzdelávanie, sme certifikačnou školou pre elektronické testovanie, pripravujeme sa na maturitu online (pozri aj http://www.etest.sk/maturita-online/ ), vzdelávame sa v používaní tabletov a ovládaní softvéru interaktívnych tabulí. Napriek novým nárokom a požiadavkám na zručnosti učiteľov i žiakov, nebojíme sa z týchto výziev roka 2015 a urobíme všetko pre to, nech je naša škola verná svojej tradícii a nech je v regióne naďalej lídrom digitalizácie a modernizácie - v záujme úspechu študentov na modernom trhu práce. 

Posledná zmena na Streda, 14 Január 2015 10:39  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články