Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Aktuálne európske aktivity a ocenenia OA Prievidza

Aktuálne európske aktivity a ocenenia OA Prievidza

E-mail Vytlačiť PDF

Aktivity našich žiakov na medzinárodnej úrovni sú naozaj pestré a bohaté. Všeobecne sa vie, že sme UNESCO škola, UNICEF škola, akreditovaná škola na Erasmus+, ambasádorská škola Európskeho parlamentu (EPAS). Máme partnerskú školu v Opave na Morave, vynikáme aj v eTwinningu. 

V pondelok 15. apríla si ide p. Kadlečíková a Olejárová s 3 žiakmi do Bratislavy prevziať jednu z najvyšších cien v súťaži Euroškola 2024 - tam zistíme svoje umiestnenie medzi aktuálnymi najlepšími slovenskými školami - od 1 do 8.

Európsky parlament organizuje pre najaktívnejších študentov EPAS trojdňové kultúrno-vzdelávacie podujatie v rakúskom meste Graz v dňoch 18.-20.apríla 2024. Bude tu približne 250 študentov z 6 krajín (Slovensko, Chorvátsko, Maďarsko, Rakúsko, Slovinsko, ČR), medzi štyrmi školami zo Slovenska budú aj p. Kadlečíková a p. Olejárová a 8 žiakov. 

18. apríla 2024 sa v Trenčíne koná súťaž Mladý Európan, z našej školy Ing. Pekárová s trojčlenným tímom.  

V máji organizujeme odbornú exkurziu do Francúzska, vrátane Paríža pre takmer 50 žiakov s p. Oravcovou, p. Jaculjakovou a p. Vondráčkovou Ivanišovou. Začiatkom mája bude aj tradičný Deň Európy na OA Prievidza.

 

8. mája 2024 končí Európsky rok odborných zručností a apríl je mesiacom kvality odborného vzdelávania a prípravy (OVP), preto nás nesmierne teší, že na záver týchto projektov si 30. apríla pôjdu p. Kadlečík, p. Balková a p. Hraňová prevziať Národnú cenu kvality v OVP na záver medzinárodnej konferencie v Kultúrnom centre Malý Berlín v Trnave.

Sme radi, ako pri napĺňaní vízie a poslania školy sprostredkúvame žiakom OA Prievidza rozličné neobyčajné možnosti cestovania, sieťovania sa s rovesníkmi, rozvíjajú si jazykové zručnosti, demokratické myslenie a konanie, v neposlednom rade i svoje kompetencie v odbornom vzdelávaní a príprave. Reprezentujú OA Prievidza, svoj región, kraj i celú Slovenskú republiku. 

Posledná zmena na Piatok, 26 Apríl 2024 17:08  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články